Hirdetés

Asztali Linux rendszert ad a Galaxy S8-hoz és Note 8-hoz a Samsung



|

A Samsung DeX dokkolóval a csúcskészülékek így valódi, asztali linuxos PC-vé változnak.

Hirdetés

Amikor a Samsung piacra dobta a Galaxy S8-at, a DeX dokkolót is útjára indította. Ennek hála a készülékhez kijelzőt, egeret, billentyűzetet lehet csatlakoztatni, és asztali környezetben futtatni rajta az androidos appokat. 

Hirdetés

A Huawei a Mate 10-nél ugyanilyen megoldást mutatott, azonban ahhoz elég egy USB-C-HDMI adapter, nem kell külön dokkoló. A Samsung most visszavág a Huaweinek, ugyanis a Galaxy S8, Galaxy S8+ és Galaxy Note 8 készülékeknél lehetővé teszi, hogy a felhasználók teljes értékű Linux operációs rendszert futtassanak. 

A Samsung már fejleszti a Linux on Galaxyt, ami lehetővé teszi, hogy a DeX-en keresztül Linuxot futtassanak a zászlóshajók. Ezzel teljes értékű asztali, linuxos PC-vé változnak át. 

Bár a fejlesztők régóta kísérleteznek a Linux androidos mobilokra töltésével, ez a helyzet egészen más. A Linux on Galaxyt maga a Samsung támogatja, és speciálisan a DeX-hez készül és lesz optimalizálva. A processzor pedig messze van olyan erős, hogy futtassa az asztali Linux-disztribúciókat. 

A Samsung túl sok részletet még nem osztott meg, a fejlesztések most is tartanak - azt nem tudni, hogy pontosan mikor érkezik a Linux on Galaxy, és pontosan mit támogat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.