Hirdetés

Átalakítja a Play Áruház értékeléseit a Google



|

Az összes app értékelését újraszámolja a Google, ezentúl a frissebb véleményeken lesz a hangsúly.

Hirdetés

A Google Play Áruház még 2008-ban, Android Market néven indult el. Azóta elképesztő mennyiségű értékelést és pontozást gyűjtöttek be az appok. Ezeket a rendszer egyformán kezeli, attól függetlenül, hogy melyik milyen régi. A Google nemrég úgy döntött, teljesen átalakítja ezt a rendszert. 

Hirdetés

Elsőre fair dolognak hangzik, hogy mindenki értékelését egyformán kezelje a Google, ugyanakkor a szakemberek szerint ilyenkor gondot jelent, hogy a régebbi értékelések már nem az app aktuális állapotára vonatkoznak. Vannak, akik alacsony pontszámmal értékelnek például egy hiba miatt, amit időközben a fejlesztő kijavított. Van, hogy a funkciók hiánya miatt adnak alacsony értékelést, aztán a fejlesztő később felturbózza az appot. 

Az érem másik oldalán sok friss negatív értékelés is jöhet hibák és elavult funkciók miatt, miközben a régiek pozitívak, mert az app régen még a kategóriája legjobbja volt. 

A felsorolt problémák miatt az értékelések a Google szerint nem megfelelően utalnak egy adott app minőségére. A fejlesztők régóta nyaggatják a Google-t, hogy tegyen valamit. 

Augusztusban ezért vált a Google. Onnantól kezdve a friss értékelések számítanak jobban, a Play Áruház összes értékelését pedig újraszámolják, átalakítják. Mivel a felhasználók jobb értékeléseket adnak ott, ahol a fejlesztő válaszol is a negatív véleményekre, ezért a Google azon véleményeket is kiemeli majd, amelyek választ érdemelnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.