Hirdetés

Átalakulóban az androidos mezőny



|

Immáron a Marshmallow a legelterjedtebb Android, és egyre jön fel a Nougat is.

Hirdetés

Minden hónap elején megérkeznek a legfrissebb androidos statisztikák, amelyek a verziók elterjedésére vonatkoznak. Ezúttal sem volt ez másképp, és természetesen egyre több készülék van, amin Android Nougat (7.0 vagy 7.1.1, 7.1.2) fut. 

Hirdetés

Ezúttal egy hónap alatt 2,4 százalékot emelkedett a Nougat piaci részesedése, így az androidos táborban még 9,5 százalékon áll.

A csúcsot immáron a Marshmallow (6.0) jelenti, amely a készülékek 31,2 százalékán van rajta. Ezt 30,8 százalékkal követi a Lollipop (5.0 és 5.1). A múlt hónapban még a Lollipop vezetett, azonban a nyalókás készülékek tulajdonosai a jelek szerint szépen lassan nyugdíjazzák az eddigi eszközeiket. 

Harmadik a sorban az Android KitKat (4.4), 18,1 százalékkal. Csak ezután következhet 9,5 százalékkal a Nougat, majd 8,8 százalékkal a Jelly Bean. Az Ice Cream Sandwich és a Gingerbread az eszközök 0,8 százalékán van rajta. 

A következő hónapban a Nougat további előnyhöz juthat, a Lollipop kárára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.