Hirdetés

Átdolgozott iPad, még erősebb Macek és egyéb ínyencségek: ezt hozhatja az Apple októberi showja



|

Nem áll meg a bejelentések sora az új iPhone-nál, az idén is mozgalmasnak ígérkezik az Apple őszi szezonja.

Hirdetés

Habár Steve Jobs még a lehető legkisebb és leginkább átlátható termékpaletta elvére esküdött, a Tim Cook-érában már egy egészen más utat jár az Apple, és több variánst kínál a portékáiból az AirPodstól az Apple Watchon és az iPhone-on át az iPadig és a Macig.

Az utóbbi években ezért már megszokhattuk, hogy az őszi szezon két külön bemutatót is tartogat, s valószínűleg az idén sem lesz ez másként. A Bloomberg többnyire jól értesült szerzője, Mark Gurman szerint szeptember 7-én leplezik le az iPhone 14-szériát és az új Apple Watchokat (Series 8, Pro, SE), októberben pedig az iPadekre és a Macekre kerül a sor.

Hirdetés

Gurman legutóbbi hírlevele összefoglalta, hogy pontosan mire is számít ettől a második őszi műsortól, a leírása alapján pedig a következő attrakciókkal készülnek a cupertinóiak:

  • Érkezik az új iPad Pro M2-es processzorral, egy 11 hüvelykes LCD-kijelzős, és egy 12,9 hüvelykes miniLED-kijelzős kiadás formájában. Az Apple állítólag ezekre is elhozza a MagSafe-töltést, valamint az üzemidő is jelentősen javulhat.
  • Jön a 10. generációs alap iPad is, amely végre nyugdíjazhatja az évek óta használt dizájnt: a készülék megkaphatja a Pro és az Air-modellek hasított kialakítású tokozását, és USB-C válthatja a Lightning-csatlakozót. A kijelző mérete 10,5-ről 10,9 hüvelykesre nőhet, az LCD-technológia és a Touch ID ujjlenyomat-olvasó viszont maradni fog. Az új tablet lehetséges dizájnjáról nemrég  Shailesh készített néhány rendert.
  • Gurman szerint az Apple a MacBook Pro, a Mac Pro és a Mac mini M2-chipes variánsán dolgozik, s ezek közül legalább kettő fel is fog tűnni az októberi műsorban.
  • Végül, de nem utolsó sorban az októberi keynote adhat alkalmat az iPadOS 16 és a macOS Ventura operációs rendszerek bemutatására.

Azt egyelőre maga Gurman sem tudja, hogy mikor kerül sor a leleplezésre, de a következő hetek folyamán talán a dátumról is kiszivárog majd valami információ. Azt persze nem árt megjegyezni, hogy ezen a ponton csak pletykákról beszélünk, vagyis korántsem biztos, hogy végül tényleg a fentiek szerint alakul a menetrend.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.