Hirdetés

Átköltözik a DIGIMobil a Vodafone hálózatára, de nem az egyetlen komoly változás



|

Már kitűzte a tulajdonos a tervezett átállás időpontját.

Hirdetés

Mint ismeretes, a 4iG csoport a magyar állammal karöltve megvásárolta a Vodafone Magyarországot, így a 2019-ben útjára indított DIGIMobil mellett egy második, lényegesen nagyobb mobilszolgáltatóval bővült a cég portfóliója. A két entitás saját torony- és mobilkommunikációs infrastruktúrával rendelkezik, ezek párhuzamos fenntartása, bővítése és fejlesztése pedig szembe menne az üzleti racionalitással.

Ezt felismerve a 4iG bejelentette, hogy a DIGIMobil a Vodafone magyarországi hálózatára költözik. A lépésre június 1-jén kerül sor, és ennek eredményeként a DIGIMobil előfizetői országos lefedettséggel tudják majd használni készülékeiket. Ezt követően is elérhető marad a HD minőségű hívásokat biztosító VoLTE szolgáltatás, azonban a VoWifi (WiFi hálózatokon keresztüli) hanghívások opciója megszűnik. A roamingfeltételek nem változnak, és SIM-kártyát sem kell cserélni. Ha az előfizetőknek bármilyen kérdésük van, felhívhatják az ügyfélszolgálatot a 1272-es telefonszámon, illetve felkereshetik valamelyik DIGI pontot.

Hirdetés

A 4iG sajtóközleményéből kiderül továbbá, hogy a DIGI Magyarország a mai naptól leállt mobilszolgáltatásai értékesítésével, de az előfizetőknek nincs miért aggódniuk, mert a forgalmi díjak tekintetében minden marad a régiben, azaz a díjcsomagjaikban foglalt perceken túl az év végéig változatlanul percenként 4 forintért lehet normál díjas hívást indítani. Május 1-jén viszont életbe lép a még tavaly novemberben bejelentett inflációkövető díjkorrekció, ami 14,5 százalékos áremelést jelent.

Ami pedig a DIGI infrastruktúráját illeti (több mint 2500 adótoronyról van szó), a 4iG csoport a rádiófrekvenciahasználati jogosultságokkal, valamint és aktív mobilkommunikációs eszközeivel együtt új vállalatba szervezi, hogy a kiválást követően értékesíthesse.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.