Hirdetés

Átlát bizonyos tárgyakon és ruhákon a OnePlus 8 Pro kamerája



|

Az infravörös szenzoroknak köszönhetően például egy Apple TV belsejébe is belenézhetnek a OnePlus 8 Pro tulajdonosai.

Hirdetés

Régi tech-álom egy olyan okosszemüveg, amivel átláthatunk falakon és ruhákon, de egyelőre nem látszik megvalósulni - és ez talán nem is olyan nagy probléma, súlyos jogi és biztonsági problémákat vetne fel. Ugyanakkor váratlan újítást hozott a OnePlus 8 Pro, melynek egyik kameráját használva tárgyak egy kis részén "átvilágíthatunk".

Hirdetés

A kamera Photochrom módját használva egyebek mellett egy Apple TV belsejébe is belenézhetünk, mint azt az alábbi videóban a koncepcióiról ismert Ben Geskin is bemutatja.

Csak akkor működik, ha nagyon vékony műanyag borítással próbálkozunk, illetve ruhák esetében is válogatós, fontosak a megfelelő fényviszonyok és az anyag. Az egész kulcsa az infravörös szenzor: mindenbe belenézhetünk, amin az infravörös fény átjut.

Egyébként az újabb iPhone-ok TrueDepth kamerájával is működik a dolog, de jailbreak és piszkálgatás szükséges hozzá, úgyhogy ezt nem javasoljuk. Akinek viszont OnePlus 8 Prója van, eltölthet ezzel egy délutánt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.