Hirdetés

Átverés a Viber-lánclevél, ne küldd tovább!



|

Többen is jelezték nekünk, hogy egy furcsa üzenet kering Viberen, miszerint ha valaki két hétig nem küldi tovább, törlik a fiókját. Senki ne dőljön be neki.

Hirdetés

Egyrészt hihetetlen, hogy egyesek mekkora orbitális marhaságokat képesek kitalálni a közösségi médiában és a különféle csevegőprogramokban, az meg aztán tényleg furcsa, hogy a felhasználók egy elég szép hányada évről évre elhiszi ugyanezeket, még akkor is, ha akár egy betű se változott az átverés szövegében. Ez történik most is, jelen esetben Viberen.

Hirdetés

A magyar felhasználók közül többen jelzik, hogy az alábbi, eleve zagyva, ráadásul hibásan megfogalmazott szöveget kapják meg ismerőseiktől, hogy aztán azon aggódjanak, vajon tényleg a Vibertől ered az "akció" és csupán rossz automata fordításnak köszönhető, vagy figyelmen kívül hagyhatják a dolgot. Íme az eredeti üzenet, ami egyrészt tényleg csillogó nyelvtani fordulatokat hordoz, másrészt a szemfülesek valahonnan már ismerősnek találhatják:

Hello!
Ez az üzenet a viber-tol van.
Az utobbi idoben sok panasz volt a viber,hogy egyre lassabban muködik. A követkzok az okok: viber-re egyre többen jelentkeznek be,és sokan vannak akik nem hasznaljak mar. Ezzel az üzenettel kiakarjuk talalni,hogy te tényleg rendszeresen hasznalod a viber-t.Ezért következo a kérésünk: küld el ezt ez üzenetet minimum 16 embernek.
Aki ezt az üzenetet a következo 2 héten belül nem küldi el,megmutatja nekünk,hogy a viber-ét nem hasznalja, és lelesz törölve a viber-rol,hogy több hely legyen. Tehat küld el ezt tovabb a barataidnak és kérd meg oket is,hogy küldjék tovabb,hogy a viberen tudjanak maradni. Bocsi de ez tényleg nem vicc, mar 8871 embert töröltek.

Ugye, milyen szép? A nyelvtan egyes mellett viszont az buktathatja le az átverést, hogy ez az üzenet egy az egyben ugyanaz, mint amit nagyjából egy éve Messengeren küldözgettek tovább pánikolva a felhasználók, és még Facebook bejegyzésként is futott egy szépet. Szóról szóra, hibáról hibára egyező másolatról van szó, csak épp a Messenger szót cserélték Viberre - még az állítólagosan törölt emberek száma is ugyanannyi.

Jó kérdés, miért jó az ilyen üzenetek elindítása bárkinek is, hiszen ezzel semmilyen módon nem szerez hasznot a továbbküldésekből, nem irányít pénzlehúzós, adathalász oldalra, nem kéri semmilyen szoftver vagy app telepítését. Egyszerűen csak jókat vigyorog valaki azon, hogy megint sikerült felesleges pánikot keltenie.

Te egyetlen dolgot tehetsz: ne küldd tovább, és esetleg jelezd annak is, akitől kaptad, hogy átverésről van szó. Aztán majd csak lecseng ez is, ahogy eddig mindegyik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.