Hirdetés

Auschwitz-kihívás terjed TikTokon, áldozatoknak sminkelik magukat a résztvevők



|

A hülye kihívásoknak a jelek szerint sosincs vége, a legújabb őrületben náci haláltáborok áldozatait játsszák el az unatkozó fiatalok.

Hirdetés

Internetes kihívások mindig is voltak és lesznek, amíg létezik a web és valamiféle közösségi média. Vannak közöttük viszonylag ártalmatlanok, ilyen volt például a jeges vízzel nyakon öntős kihívás, amely sokszor kifejezetten vicces helyzeteket is előidézett, ráadásul az ALS betegségre hívta fel a figyelmet. De sok másik akár szabályosan veszélyessé is válhat, például az "egyél meg egyszerre egy kanál fahéjat" konkrétan fulladást is okozhatott, míg az "igyál meg egy húzásra egy üveg töményet" az alkoholmérgezésig is elrugdoshatta a vicces kedvű felhasználót.

Hirdetés

A legfiatalabbak időközben szép lassan elhagyták a Facebookot, vagy már fel sem regisztrálnak rá ("mert ott a szülők és a tanárok vannak"), és mindenféle egyéb közösségi oldalakon gyülekeznek. Egy időben a WhatsApp vagy az Instagram volt a menő, manapság pedig a TikTok, amely vicces videós, playbackre tátogós szolgáltatásból nőtt ki valami furcsa képződménnyé, miközben az USA és lassan az egész világ gyanakodva figyeli a kémkedéssel és kínai kapcsolatokkal vádolt tulajdonosok miatt. Amerika épp teljesen kiszorítaná az appot, hacsak egy helyi cég a határidő lejárta előtt meg nem vásárolja - de ez mind nem érdekli a "tiktokkereket", akik továbbra is ontják a minivideókat, amelyek néha viccesek, néha furcsák, vagy ízléstelenek, még ha jó szándékot is feltételezünk.

A legújabb divat az "Auschwitz-kihívás", amelyben tinik a náci koncentrációs táborokban meggyilkolt halottaknak maszkírozzák magukat, többen közülük pedig már úgy állítják be a videókat, mintha a halál után a túlvilágon készültek volna. A fiatalok gyakran láthatóan teljes közönnyel, vagy épp vicceskedve helyezkednek a szerepbe, míg mások túljátszott könnyek közepette, amolyan legújabb-kori emo módra tátognak valamilyen szomorú dalra, miközben a rabok tetovált sorszámait vagy épp a hatágú csillagokat idéző ábrákkal firkálják tele magukat.

A szereplők egy része egyébként tényleg elhiszi, hogy ez a fajta kifejezésmód valódi tiszteletadás az áldozatok előtt, valamint az újabb generáció számára oktatás és figyelmeztetés, de láthatóan túl sokan vannak, akik csak az újabb poénforrást látják az egészben.

A videókat egyelőre semmilyen szinten nem törli vagy tiltja a TikTok, ami nem segíthet túl sokat a szolgáltatónak abban, hogy szimpatikusabbnak tüntesse fel magát az ellenzők, valamint a leendő vevők szemében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.