Hirdetés

Automatikus fordításokkal kísérletezik a YouTube



|

A Google talán mégsem hagyja magára azokat, akik a saját nyelvükön élveznék a tartalmakat.

Hirdetés

Tavaly nyáron nem hiába kavart nagy port a közösségi feliratozás megszüntetése a YouTube-on, hiszen a funkció hatalmas segítséget jelentett az angolban nem jártas és a siketnéma felhasználók számára is.

A videós platformot birtokló Google a spamek és a visszaélések elleni küzdelemmel indokolta a döntést, jobb megoldással viszont azóta sem álltak elő.  Könnyen lehet azonban, hogy ez nem sokáig marad így, az Android Police beszámolója szerint ugyanis a YouTube már javában teszteli a videók címének, leírásának és feliratainak automatikus fordítását.

Hirdetés

A híroldal értesülései alapján a funkcióval a mobilos appban, illetve a webes felületeken is kísérleteznek, a felhasználók eddig angolból portugálra és törökre fordított tartalmakat szúrtak ki.

Akcióban a fordítás. Forrás: Android Police

Hivatalos közlés híján nem tudjuk, hogy hány emberrel zajlik a teszt, de a beszámolók szerint szerveroldali módosításról van szó, tehát az érintettek nem frissítés útján kapták meg a funkciót.

Hogy a fordítás mennyire pontos, arra az Android Police híradása sem tér ki, de ha legalább olyan jól működik, mint az angol nyelvű automatikus feliratok, vagy a Translate-tel fordított weboldalak, akkor sokan örülhetnek majd az újdonságnak.

Addig is a GameStar Hungary YouTube csatornán minden trailert saját magyar felirattal nézhettek meg, ezzel is segítené közös szerkesztőségünk azokat, akik nem tudnak angolul. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.