Hirdetés

Automatikusan hibernálni fogja a nem használt alkalmazásokat az Android 12



|

A hasznos funkciót néhányan már kipróbálhatták az operációs rendszer legutóbbi tesztverziójának köszönhetően.

Hirdetés

Az Android 12 hibernáló funkciójáról már januárban is lehetett olvasni, viszont akkor még nem lehetett pontosan tudni, hogy a Google milyen megoldást alkalmazna az erőforrásigény csökkentése érdekében. Az operációs rendszer úgynevezett Developer Preview béta verziója viszont már egyesek számára elérhető, így kiderült néhány részlet az új automatikus applikáció hibernálás lehetőségről.

Az XDA-Developers csapata már elkezdte tesztelni a funkciót az Android 12 kiszivárogtatott verziójával, és kiderült, hogy az automatikus hibernáció nagyon hasznos és praktikus lehet a felhasználók számára. Az Android 11-ben már működött a lehetőség, hogy amennyiben egy alkalmazást nem nyitott meg valaki két hónapig, a rendszer visszavont minden azzal kapcsolatos engedélyt. Az automatikus hibernáció hasonló elven működik, viszont ezen felül minden átmeneti fájl törlésre kerül.

Hirdetés

Az alábbi fényképeken látható az applikáció menüben, hogy a rendszer felismeri a nem használt alkalmazásokat, és engedélyezni lehet a tárhely felszabadítása érdekében a hibernációt.

A funkció működése még természetesen változhat, ugyanis az XDA nem hivatalos verzión tesztelt, viszont vélhetően hamarosan ki lehet próbálni a következő hivatalos Developer Preview Beta kiadásnak köszönhetően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.