Hirdetés

Automatikusan rögzítheti az ismeretlen hívásokat a Google Telefon



|

Régiótól függően vezethetik be ezt az új funkciót az androidos mobiloknál, legalábbis az app kódja szerint.

Hirdetés

Bár sokan épp telefonálásra használják a legkevésbé az okostelefonjukat, a Google igyekszik okosabbá tenni az ezzel kapcsolatos funkciókat is.

A Google Telefon app például már nem csak a Pixel mobilokon tud olyan funkciókat, mint a robothívások automatikus blokkolása. Persze a legtöbb újítás a Pixeleken és Amerikában érhető el, de lassan más régiókban és más készülékeken is felbukkanhatnak a fejlesztések. 

A hívásrögzítés már tavaly elérhetővé vált egyes régiókban, most pedig még tovább fejlődik. A jövőben a Google Telefon app képes lesz az androidos mobilokra automatikusan rögzíteni az olyan hívásokat, amelyek ismeretlen számról érkeznek (olyanról, amely nincs a névjegyzékben). 

Hirdetés

Erre az XDA a legújabb verzió kódjában talált bizonyítékot, de persze garancia most sincs rá, hogy élesben is aktiválja a fejlesztést a Google. 

Ráadásul régiótól függ, hogy van-e szükség a funkció használatához figyelmeztetés bemondására mindkét félnél. Sőt, olyan régiók is vannak, ahol a felvétel készítése konkrétan törvénybe ütközik, ezért ha élesedik is a hívás automatikus rögzítését elősegítő funkció, akkor is az adott ország jogszabályai döntik majd el, hogy egyáltalán aktiválható lesz-e az ott használt készülékeken. 

Nektek lenne igényetek ilyen alapértelmezett blokkoló és/vagy rögzítő megoldásokra? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.