Hirdetés

Autós üzemmódot kap a Google Térkép



|

Az Android Auto mobilos felületéhez hasonlít a Google Térkép új, kifejezetten autós használatra kitalált kezelőfelülete.

Hirdetés

Noha az Android Auto formájában már van autós navigációs kezelőfelülete a Google-nek (és a jövőben az Assistant Driving Mode veszi át ezt a szerepet), az Android Police jelentése szerint hamarosan új autós móddal bővül a Google Térkép is. Hasonló elgondolás alapján kap Android Auto-stílusú gombokat és főképernyőt a navigációs alkalmazás, de kizárólag az appon belüli funkciókra épít, persze a zenelejátszással együtt. 

Hirdetés

Navigációs módban a szokásos felület alá betesznek egy sávot a zenelejátszásról, ez alá pedig egy-egy gombot a hangvezérléshez és a menühöz. A menügomb megnyomására eljuthatunk a hívásokhoz, üzenetekhez is, és a YouTube Music is felkerült a felületre. 

A szakértők szerint kissé furcsa újítás ez a Google részéről, elvégre ugyanazt kínálja, mint az Android Auto, leszámítva a Waze támogatását. Ami pedig az Android Autót leváltó Assistant Driving Mode-ot illeti, továbbra sem tudni, hogy mikor jelenhet meg. A Google Térkép újításait csak néhány felhasználó kapta meg egyelőre, szerveroldali változtatásként.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.