Hirdetés

Autótolvajokat fogott az AirPods



|

Az Apple vezeték nélküli fülese vezetett nyomra egy autólopásos ügyben.

Hirdetés

Az évek során az Apple alaposan feltuningolta az almás ökoszisztéma eszközkeresési képességeit, így tavaly már arra is elérkezettnek látta az időt, hogy egy dedikált követőkütyüt dobjon piacra a Lokátor alkalmazáshoz.

Az apró AirTag tracker azóta nagy karriert futott be a bűnözők és a bűnüldözők oldalán is: használták már gyilkossághoz és zaklatáshoz, de arra is volt példa hogy egy reptéri tolvajt vagy egy ellopott autót kerítettek kézre vele. A jelek szerint azonban nem muszáj a kiegészítőre hagyatkozni, alkalomadtán ugyanis az AirPods fülesek is betölthetik az AirTag szerepét.

Az AppleInsider egy helyi lap nyomán arról számolt be, hogy egy szerencsétlenül járt New Hampshire-i lakos nemrég az AirPods és a Lokátor segítségével szerezte vissza a kocsiját, amelyet egy reggel a saját bejárójáról csakliztak el. A Concordban élő Mike McCormack elkövette azt a hibát, hogy nyitva hagyta a jármű ajtaját, amíg visszarohant a házába egy palack vízért, és mire visszaért, már csak hűlt helyét találta a négykerekűnek.

Hirdetés

A férfi két nappal később, az edzőteremből távozva pillantott rá a Lokátor appra, amely megmutatta neki a kocsiban hagyott AirPods-fülest, felfedve a tolvajok tartózkodási helyét. Innentől már a rendőrség vette át az ügyet, amely mi másba, mint egy autós üldözésbe torkollott. Az enyveskezű elemek végül egy zsákutcába navigálták magukat, így lábon folytatták a menekülést, ám nem jutottak messzire.

A szerv végül mindkét elkövető, Frederick Estes és Anna Heine csuklóján is kattintotta a bilincset, akiket egyébként helyi lakosokként azonosítottak, s most több vádra is felelniük kell a bíróságon. Az eset kapcsán a rendőrség nem mulasztotta el figyelmeztetni a lakosságot, hogy egyelten percre se hagyják őrizetlenül a nyitott autójukat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.