Hirdetés

AV1- és WebP-támogatással újított a Firefox 65



|

Az androidos verzió már megjelent, a PC-re szánt stabil kiadás is érkezik elvileg a napokban.

Hirdetés

A Mozilla elméletileg január 29-én teszi hozzáférhetővé a Firefox 65 végleges, asztali változatát. A béta azonban már december eleje óta vihető, sőt, az androidos verzió 65-ös, stabil és végleges változata néhány napja már elérhető

Hirdetés

A napokban elvileg Windows, macOS és Linux rendszerekre is vihető lesz a népszerű böngésző. A legújabb változat már támogatja a legújabb nyílt forráskódú kép- és videoformátumokat. 

Ennek megfelelően támogatott a Google által fejlesztett WebP képformátum, ami állítólag jobb tömörítést garantál, mint a PNG vagy a JPEG. Végeredményben ugyanazt a képminőséget kapjuk, de 25-34 százalékkal kisebb fájlméretben. 

A böngésző a jogdíjmentes AV1 videokodeket is kezeli, a tömörítése ennek kétszer olyan hatékony, mint a H.264-nek. 

A Google Chrome böngészője már mindkettő támogatja, míg a Microsoft Edge a WebP-t igen, az AV1-et csak béta formájában kezeli. 

A Firefox 65 a biztonsági fejlesztések mellett már támogatja a Handoff funkciót Macen, illetve a memóriahasználatot is részletesebben mutatja a szoftver. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.