Hirdetés

Az 5G és az összehajtható mobilok jelentik az új slágert



|

A Gartner elemzői szerint a következő nagy robbanást az 5G-s technológia és az összehajtható okostelefonok hozzák el a piacra.

Hirdetés

2018 harmadik negyedéve alatt 389 millió okostelefont szállítottak le, ami 1,4 százalékkal több, mint tavaly. Hamarosan azonban valódi robbanásra számíthatunk a piacon, a Gartner elemzői szerint ez az 5G-s technológiának és az összehajtható okostelefonoknak lesz köszönhető

Hirdetés

A fogyasztók jelenleg hosszabb ideig tartják meg az okostelefonjaikat, azok ugyanis nem rendelkeznek elegendő új funkcióval (bár valószínűleg az egyre magasabb árak sem segítenek az áttörések hiányán túl). A Gartner szerint mindez a Samsungra is hatással van, a piacvezető eladásai alaposan visszaestek. 

Bár a legtöbb gyártó lassulást tapasztal, a Huawei és a Xiaomi kivételek. A harmadik negyedévben mindkettő növekedést tapasztalt, éves szinten 43 és 23 százalékosat. Ezzel a második és a negyedik legnagyobb a piacon a két kínai cég. Amennyiben ebben az ütemben nőnek tovább, akkor az első és a harmadik legnagyobb gyártóvá válhatnak. 

Az 5G és az összehajtható mobilok érkezésével állítólag a fogyasztók nyitottabbak lesznek az új okostelefonok vásárlására, mindez pedig igazi robbanáshoz vezet. 2020-ban már 65 millió 5G-s mobil találhat gazdára, idővel pedig az összehajtható okostelefonok is mainstream termékké válnak majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.