Hirdetés

Az Acer Spin 7 az első laptop Snapdragon 8cx Gen 2 5G chippel



|

Bemutatkozott az IFA kiállításon az Acer első 5G-s laptopja: a Spin 7 bátor vállalkozás, hiszen már ARM alapokra épül, az új Qualcomm chipet használja.

Hirdetés

A Qualcomm a rivális Core i5-ös laptopok földbe döngölése mellett több napos, elképesztő üzemidőt is ígér az új Snapdragon 8cx Gen 2 5G lapkájával, amit ARM-alapú Windows 10-es laptopokba szán. Azt is megígérte továbbá, hogy még az idén befut az első erre építő notebook. Melyik lesz az? Nem kell találgatni, az Acer bemutatta a Spin 7-et, ami az első Snapdragon chipre építő laptop, és emellett egyben a gyártó első 5G-s laptopja is. 

Hirdetés

Sajnos a konkrét specifikációkat, árakat és megjelenési dátumokat még nem hozta nyilvánosságra az Acer, de annyit elárult, hogy egy hibrid, átalakítható gépről van szó, ami a legjobb ultrabookokkal is felveszi a versenyt.

Az 1,4 kilogrammos tömegű, 1,52 cwenti vékony Spin 7 magnézium házat és "gőzkék" festést kap, 14 hüvelykes, 1080p-s IPS-kijelzővel. Az érintőkijelzőre antibakteriális Gorilla Glass védőüveget húznak, ugyanúgy, mint a korábban bemutatkozó, Intel Tiger Lake processzoros Swift 5 esetében. A gépházon külön hely lesz az Acer Active Stylusnak is, ami 4096-szintű nyomásérzékenységgel rendelkezik. Emellett pedig az eszköz képes lesz mmWave és sub-6 GHz frekvenciás 5G kapcsolatra.

Várhatóan nem ez lesz az a laptop, amely hirtelen az egész világnak megmutatja, hogy Intel helyett Qualcomm ARM chipekre épülve mennyivel csodálatosabbak a laptopok - pont ezért van az is, hogy nagyjából a Swift 5 vonalán mozog a Spin 7 is. Viszont kell egy ilyen gép is a kínálatba, amely talán tényleg elindulhat azzal a hátszéllel, hogy az Apple is nemsokára kihozza első ARM-alapú MacBookjait - márpedig ekkor az Acer kényelmesen hátradőlva mondhatja: nagy üghy, nálunk már egy ideje van ilyen...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.