Hirdetés

Az Acer újabb kétkerekű elektromos járgányt villantott



|

Az e-roller után itt a gyártó elektromos biciklije is!

Hirdetés

Tavaly októberben teszteltük az Acer elektromos rollerét, amely kifejezetten jól összerakott járgánynak bizonyult, így nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mire képes a PC-gyártó, ha elektromos kerékpárt fejleszt.

Az Ars Technica számolt be ugyanis róla, hogy az Acer piacra dobta az első, saját márkás e-bringáját, az ebii-t (így, két i-vel). Az összehajtható városi biciklik formavilágát idéző kétkerekű okos tervezés eredménye: a váz középső részén egy szélesebb kialakítású elem, az ebii Box található, ez rejti az akkumulátort, a vezérlést, illetve az első lámpát is.

Hirdetés

A bringa kifejezetten könnyű, mindennel együtt 16 kilót nyom, az Acer szerint pedig 145 és 185 centis testmagasság között használható. A csúcssebessége 24 km/h, a 460 wattos akkumulátor pedig egy töltéssel szűk 109 kilométeres hatótávot kínál. Az aksit egyébként ki lehet pattintani az ebii Boxból, így az power bankként használható, USB-C csatlakozós eszközökhöz. További különlegesség, hogy a bicikli kerekeit nem levegővel, hanem egy speciális, Air Fom nevű habbal töltötték meg, így az sosem ereszt le, még akkor sem, ha valami kilyukasztaná.

Az Acer ebii mindössze 16 kilót nyom (Fotó: Acer)
Az Acer ebii mindössze 16 kilót nyom (Fotó: Acer)

Az Acer állítása szerint a biciklit "mesterséges intelligencia vezérli", ami annyit jelent, hogy a géphez tartozó okostelefonos applikáció segítségével megtanulja a felhasználó szokásait, a pedálozás erejétől a leggyakrabban használt rásegítési fokozatig. Az applikáció emellett lehetővé teszi, hogy lezárjuk a kerékpárt, amelynek a helyzetét is figyelhetjük a telefonunkon keresztül. Saját kijelzője nincs, de a gyári fotók tanúsága szerint a kormány közepén elhelyezhető egy okostelefon, így feltehetőleg azon jelennek meg a legfontosabb információk menet közben.

Az ebii árát egyelőre nem jelentették be, ahogy azt sem, hogy mikortól lehet megrendelni a stílusos városi kerékpárt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.