Hirdetés

Az adatvédelméről híres DuckDuckGo is elindítja a saját mesterséges intelligenciáját



|

A személyes adataink biztonságára fókuszáló DuckDuckGo kereső is megérkezett az MI buliba.

Hirdetés

Azok az internetezők, akik ügyelnek az adataik védelmére, jól teszik, ha a DuckDuckGo keresőjét használják a nagy testvér Google helyett. Sőt, tavaly április óta már a különféle online követőprogramokat és trackerekt is kicselezhetik, ha a cég asztali vagy mobilos böngészőjét választják.

A DuckDuckGo nemrég csatlakozott a Google-hez és a Microsofthoz, amelyek mesterséges intelligenciával, illetve az OpenAI által fejlesztett ChatGPT csevegőrobot működéséhez nélkülözhetetlen természetes nyelvi feldolgozással (NLP) turbózták fel a keresőiket.

A TechCrunch számolt be róla, hogy a kacsás cég elindította DuckAssist nevű szolgáltatását, amelynek lényege, hogy a felhasználók kérdéseire keresési találatokkal reagál. A rendszer az OpenAI és az Anthropic nevű startup nyelvi modelljeit használja, amelynek segítségével hosszabb tartalmakat is képes rövidebb, zanzásított formában a felhasnzálók elé tárni.

Hirdetés

Gabe Weinberg, a DuckDuckGo alapítója a lapnak nyilatkozva elmagyarázta, hogy elsőként főleg - több mint 99 százalékban - a Wikipedia állományán tréningezték a szoftvert, de a Britannia című  enciklopédiát - tehát nem az Encyclopedia Britannicát - is felhasználták a fejlesztés során. Egyelőre azzal kísérleteznek, hogy más forrásokat hogyan tudnák integrálni a szolgáltatásba.

A DuckAssist egyelőre a DuckDuckGo különféle formáiban, applikációkban és böngészőkhöz telepíthető kiegészítéseiben érhető el, azonban az előttünk álló hetekben a kereső összes felhasználójára kiterjesztik a működését. A béta változat ingyenesen elérhető, még regisztráció sem szükséges hozzá, igaz, egyelőre csak angol nyelven működik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.