Hirdetés

Az akku olyan, mint egy bomba - az LG nem viccel



|

Az LG nagyon szigorú teszteket végez, mielőtt egy LG G6-ot kienged a gyárból.

Hirdetés

A Samsung Galaxy Note 7 után remélhetőleg minden gyártó jobban figyel a biztonságra - az viszont biztos, hogy az LG ilyen téren élen jár, és a G6-nál is nagyon komoly próbáknak veti alá a készüléket és az energiaforrását. Napi 50 000 G6-os készülék kerül ki az LG gyáraiból jelenleg, az LG számára a legfőbb a biztonság. 

Hirdetés

Az LG az akkutesztek mellett kontrollált törésteszteket is végez. Derékmagasságból ejtik el a készüléket fémre, betonra, szőnyegre, majd kamerával rögzítik és elemzik az eredményeket.

Kim Sung-woo, az LG Digital Park főmérnöke szerint az akkumulátor olyan, mint egy bomba. Ezeket a teszteket azért végzik, hogy megakadályozzák a sérüléseket még azokban az esetekben is, ha az akku felrobban. A cél az, hogy ha extrém körülmények között mégis beüt a baj, korlátozzák a károkat. Az akkukat tűzbe dobják, és addig dolgoznak, amíg semmi nem repül szét, egyszerűen csak kinyílik az energiaforrás. A teszt csak ekkor sikeres. 

Az LG arról is megbizonyosodik, hogy az akku nem kap lángra, ha például a háziállat beleharap vagy darabokra töri az okostelefont. Egy 9 kilogrammos súlyt is rádobnak az akkura, amelynek a minősége akkor megfelelő, ha az nem robban fel a történtektől. 

Mostanra a Samsung is hasonlóan szigorú tesztelési rendszert vezetett be. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.