Hirdetés

Az Alienware újragondolt Aurora gépekkel ünnepli 25. születésnapját



|

Stílusos és várhatóan rendkívül halk lesz az új Alienware Aurora, igaz, részletes a konfigurációt nem fedte még fel a gyártó.

Hirdetés

A Dell gamergépeit takaró Alienware márka létrehozásának huszonötödik évfordulójára időzítve érkezik az Aurora asztali gaming PC felfrissített változata, ami néhány dologban követi más gyártók trendjeit, másban viszont továbbra is a saját útját járja.

Abban a tekintetben például abszolút az uralkodó trendek hívásának enged az új Aurora, hogy az oldalpanelbe beépítésre került egy ablak, amin keresztül benézhetünk a gépünk belsejébe, és hogy még izgalmasabb legyen a látvány, ami ott vár minket, négy helyett immár nyolc világítási zóna lesz ezekben a készre épített PC-kben.

Hirdetés

A gépház egyébként 589x510x225 millimétert foglal majd el a játéksarkunkból, ennek köszönhetően másfélszer több hely jut benne a különböző alkatrészeknek, és a megfelelő légáramlás biztosítására. Apropó, a ventilátorokból négy, 120 mm-es átmérőjű egység teljesít szolgálatot az egyedi házban, amiket lég- és folyadékhűtéses konfigurációban is használhatunk majd.

Az Alienware állítása szerint a használattól és a beállításainktól függően ezeknek köszönhetően akár 9-16%-kal halkabb lehet az új Aurora, mint elődei, ami mindenképp plusz pont. A hűtést segíti egyébként az is, hogy egy egyedi alaplap kerül a gamergépekbe, amit úgy terveztek meg, hogy a különböző kábelek minél rövidebb úton jussanak el a gépház megfelelő részébe, ami a kábelvezetés mellett szintén jót tesz a légáramlásnak. Annak persze ez nem olyan jó hír, aki később egy másik, boltból vásárolt alaplapra tervezi lecserélni ezt az alkatrészt, amit más gyártók játékra kész PC-iben egyre gyakrabban tehetünk meg.

A különleges gépház utolsó újdonsága egy, a kábeleket elfedő hátsó panel, amit mágnes tart a helyén, és tetszés szerint bármikor eltávolítható. Az Alienware Aurora specifikációiról egyelőre mindössze annyit tudunk, hogy akár RTX 3090-es videokártyával is választhatjuk, ennél részletesebben csak a még idén esedékes megjelenéshez közelebb ismerhetjük majd meg a várható konfigurációkat. Sokan viszont úgy vélik, hogy az Acer nemrég bejelentett Predator Orion Pro 7000-es sorozatához hasonlóan a ráncfelvarráson átesett Aurorát is kérhetjük majd 12. generációs Intel processzorokkal, DDR5-ös memóriával és PCI-e 5 támogatással.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.