Hirdetés

Az állomány egyik legjobb zsaruja lett a kaliforniai robotjárőr



|

Nagyban csökkent a bűncselekmények száma, mióta a guruló szerkezet felel a biztonságért.

Hirdetés

A  szakértők évtizedek óta riogatják a társadalmat, hogy a robotok hány ember munkáját fogják majd elvenni, amire már láthatunk is példát a legmodernebb gyártósorokon, vagy akár az áruházak és gyorséttermek automata pénztárainál.

Most pedig már a rendőröknek is van félni valójuk, a Szilícium-völgyi Knightscope cég rendfenntartó robotja ugyanis meglepően hatékony zsarunak bizonyult.  

Hirdetés

A 360 fokos kamerával felszerelt szerkezet Kaliforniában, a Huntington Park nevű város közparkjában ügyel a törvény betartására, jelenléte óta pedig 50 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma a területen, és 30 százalékkal több letartóztatás történt.  

A helyi rendőrség által csak HPRobocopnak, azaz a Huntigton Park-i Robotzsarunak hívott elektronikus járőr automatikusan érzékeli az olyan bűncselekményeket, mint például a vandalizmus, és értesít a központot a hús-vér erősítésért. A 2019 óta használt robot ráadásul nem csak a munkáját végzi hatékonyan, de a BBC riportja alapján a helyiek is imádják, akik felett egy könnyedén használható segélykérő gombbal is őrködik.

A gyártó Knightscope egyébként több típust is kínál, melyek együttesen 1 millió óránál is több szolgálati időt regisztráltak az Egyesült Államok 5 időzónájában, így nem túlzás azt állítani, hogy elkezdődött a robotforradalom a rendfenntartásban. Főként, hogy nem csak az USA-ban népszerű ez az irány, hiszen a közelmúltban például Szingapúr is hasonló útra lépett.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.