Hirdetés

Az Alphabetnek már több készpénze van, mint az Apple-nek



|

A Google anyacégének már 117 milliárd dollárnyi készpénze van, vagyis ilyen téren megelőzte az Apple-t.

Hirdetés

Az Alphabet megelőzte az Apple-t egy bizonyos téren: immáron a Google anyacégének van a legtöbb készpénze a világon (a cégek közül). A The Financial Times jelentése szerint a második negyedévben már 117 milliárd dollár készpénze volt az Alphabetnek, míg 102 milliárd az Apple-nek. 

Hirdetés

Ez egyébként bármilyen remekül is hangzik, túl sok előnyt nem ad az Alphabet kezébe, sőt. A szakemberek szerint az, hogy mindenki tisztában van ezzel a hatalmas vagyonnal, befektetői oldalról nagy nyomást hozhat, mert azt akarják majd a részvényesek, hogy több pénzt kapjanak vissza, például részvény-visszavásárlás formájában. A hatóságok sem feltétlen örülnek majd a Google domináns szerepének. 

Az Apple készpénzállománya egyébként 2017 óta 61 milliárd dollárt csökkent, az Apple kihasználja az amerikai adóváltoztatásokat, és a befektetőkhöz juttatja el a tengerentúli tartalékokat. Az Alphabet készpénzállománya ugyanezen időszak alatt 20 milliárd dollárral nőtt, pedig nagyon komoly befektetéseket hajtott végre például irodák és adatközpontok kiszolgálását célzó ingatlanok felvásárlásával. 

A világ legértékesebb cége egyébként a Microsoft, a nagy négyesből csak a redmondiak érnek most többet, mint 1 billió dollár. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.