Hirdetés

Az Amazon sikeresen megágyazott az űrinternetének, sínen van a Project Kuiper



|

A következő években rengeteg műholdat lőhetnek fel az űrbe az Amazonnal megállapodást kötött partnerek.

Hirdetés

Évekkel ezelőtt az Amazon belevágott egy projektbe, aminek az a célja, hogy a SpaceX Starlinkjéhez hasonlóan műholdak segítségével kaphassanak internetet az emberek.

A tervek szerint ennek kivitelezéséhez 3000-nél is több szerkezetet akar a vállalat alacsony Föld körüli pályára állítani, ami nyilván nem egyszerű feladat, de sikerült olyan társakat találni hozzá, amelyekkel közösen sikerülhet elérni a kitűzött célt.

Hirdetés

Az Amazon a francia Arianespace, a Jeff Bezos alapította Blue Origin, valamint a United Launch Alliance segítségével valósíthatja meg terveit, ugyanis sikerült megállapodni ezekkel a vállalatokkal arról, hogy az elkövetkezendő öt évben 3236 műholdat lőhessenek fel az űrbe. Legalábbis Bezosék abban reménykednek, hogy képesek lesznek ennyit Föld körüli pályára állítani, és a következő évekre betervezett, összesen 83 kilövéssel le is tudhatják a munka nagy részét. 

Ha jól mennek a dolgok, akkor a Poject Kuiper révén tízmilliók számára nyújthat gyors és megfizethető internetet az Amazon, ami bizonyos közösségek számára értelemszerűen nagy segítség volna. Előreláthatólag 38 kilövésért a United Launch Alliance Vulcan Centaurja felelhet, 18-ért pedig az európai Arianespace Ariane 6-osa. A Blue Origin a New Glenn szállítóval 12-szer juttathat majd ki az űrbe műholdakat, és elvileg lesz lehetőség 15 további felbocsátásra is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.