Hirdetés

Az Amazon több mint 3000 új műholdat küldhet fel az űrbe



|

A vállalat komoly összeget fordít a Project Kuiper nevezetű kezdeményezésére.

Hirdetés

Tavaly derült ki, hogy az Amazon a Project Kuiper keretében az űrbe kilőtt műholdakkal juttatná az embereket szélessávú interneteléréshez világszerte, nagyjából úgy, ahogy a SpaceX kötelékébe tartozó Starlink, vagy az Egyesült Királyság által is támogatott OneWeb. Ráadásul most pozitív fejlemény történt az ügy kapcsán, így a vállalat kész is egy vagyont ölni a projektbe.

Hirdetés

Az USA egyik kormányhivatala, a kommunikációt szabályozó Federal Communications Commission, vagyis az FCC egyhangúlag elfogadta az Amazon ajánlatát, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy hivatalosan is zöld utat kapott a Project Kuiper. A vállalat több mint 10 milliárd dollár ráfordítással 3000-nél is több műholdat szeretne alacsony Föld körüli pályára állítani. Az FCC dokumentumai alapján 5 fázisból áll a projekt kivitelezése, és a szolgáltatás akkor élesedhet először, amikor 578 műhold már Föld körüli pályára állt.

Egyébként az Amazon így egy picit le van maradva a vetélytársaitól, mivel a Starlinknek, illetve a OneWeb-nek is sikerült már műholdakat küldenie az űrbe, de a kormányzati engedély valószínűleg felgyorsíthatja majd a folyamatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.