Hirdetés

Az Amazonon már felbukkant az első DDR5-ös memória



|

A kompatibilis hardverek ugyan még hiányoznak, de a Teamgroup RAM-jait így is gyorsan elkapkodták.

Hirdetés

Április óta tudjuk, hogy elkezdődött a DDR5-ös memóriák tömeggyártása, amivel a piac az év második felében debütáló 12. generációs Intel-processzorok, illetve az AMD AM5-ös platform érkezésére igyekszik felkészülni.

Így aztán számítani lehetett rá, hogy előbb-utóbb felbukkannak az első megvásárolható DDR5-ös egységek, s a jelek szerint végül a Teamgroup nyerte a versenyt, akik nemrég az Amazonon listázták a 2X16GB-os, 4800 MHz-es Elite DDR5 RAM-jukat.

Hirdetés

A meglehetősen drágán, 310,99 dollárért (adóval együtt hazai áron kb. 116 000 forint) meghirdetett terméket hamar elkapkodták, s a gyorsan reagáló vásárlók elvileg még július vége előtt megkaphatják majd az első, kereskedelmi forgalomba került DDR5-ös RAM-ot.

Kompatibilis hardverek hiányában persze nem sokra mennek vele,  de ennyivel is előrébb vannak, ha DDR5-ös PC-t szeretnének építeni. A Teamgroup memóriájának teljesítménye egyébként az új szabványon belül átlagosnak mondható, hiszen a DDR5 esetében még a 7000 MHz feletti órajel sem akadály, de a Netac állítólag már 10.000 MHz-es modulokkal is kísérletezett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.