Hirdetés

Az AMD bevételein nem látszik, hogy bármilyen gond lenne az ágazatban



|

Dr. Lisa Su továbbra is nagyon elégedett lehet, nem lesznek álmatlan éjszakái.

Hirdetés

Számtalanszor írunk róla, hogy milyen nehéz helyzetben van jelenleg a számítástechnikai piac, a közeljövőben pedig nem is igazán számíthatunk arra, hogy javulna a helyzet. Az Nvidia már annyira tanácstalan, hogy egyszerűen a GeForce Now-t javasolja azoknak, akiknek nem jut videokártya.

Persze azért nem kell sajnálni a cégeket, a hiány ellenére a gyártás nem állt le, az elkészült hardvereket pedig őrületes összegekért tudják eladni a játékosoknak és mostanában a bányászoknak is.

Hirdetés

Az AMD is hatalmasat profitált 2021 első negyedévében a kielégíthetetlen keresleten. A felhasználói CPU-k és GPU-k piacán például 46%-os emelkedést értek el, ami 2,1 milliárd dollárt jelentett a cégnek. A pirosak minden piacon növekedni tudtak, mellyel összességében 3.45 milliárd dollárt kerestek.

Nem alakultak rosszul a vállalati és beépített felhasználásra tervezett chipek eladásai sem. Ebbe a kategóriába tartoznak az adatközpontok és a játékkonzolok chipjei is. Itt egy egészen megdöbbentő, 286%-os növekedés történt, ami nagyban köszönhető az erős EPYC eladásoknak. Érdekesség, hogy a konzolokból befolyó összeg 2021 első negyedévében minimálisan csökkent.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.