Hirdetés

Az AMD elnöke továbbra is bizakodó a chiphiány enyhülésével kapcsolatban



|

Lisa Su már látja a fényt az alagút végén.

Hirdetés

Nem véletlenül foglalkozunk sokat a globális chiphiány kérdésével, hiszen a kínálatot messze meghaladó kereslet egy sor termék gyártásában okoz fennakadásokat a videokártyáktól a legújabb konzolokon át az autókig.

Hogy meddig tarthat a szűkölködés, annak kapcsán több nagy cég is megfogalmazta a maga jóslatait: az Intel vezetője 1-2 évre saccolja az enyhülést, míg a Toshiba csak 2023-at tartja reálisnak. A legoptimistább még az AMD elnöke, Lisa Su, aki már júliusban is arról beszélt, hogy jövőre csökkenhet a nyomás, nemrég pedig megerősítette az álláspontját.   

Hirdetés

A Beverly Hills-i programozói konferencián nyilatkozva Su kifejtette, hogy 2022 első fele ugyan még "szorosan alakulhat", de az év második felére már enyhülhet a nyomás. Ennek okaként gyártókapacitás bővülését nevezte meg, szerinte ugyanis hamarosan munkába állhatnak azok az üzemek, melyekről még egy éve döntöttek a befektetők.

Lisa Su egyébként úgy látja, hogy az iparágban mindig is voltak olyan időszakok, amikor felborult a kereslet és a kínálat egyensúlya, de a koronavírus miatt kialakult helyzet teljesen más, mint a korábbi esetek.

"A járvány egy egészen új szintre emelte a keresletet."

- mondta a CEO. Az AMD elnöki és vezérigazgatói posztját 2014 óta betöltő Su szerint az új gyárak elkészültével fokozatosan fog bővülni fog a kínálat, mivel egy-egy üzem befejezése általában 18-24 hónapot vesz igénybe, vagyis a következő időszakban egymás után indulhatnak be a tavaly megkezdett beruházások.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.