Hirdetés

Az AMD megerősítette, hogy egyes felhasználóinál gond lehet a Windows teljesítményével



|

Windows 10 és 11 alatt is akadozást tapasztalhatnak az AMD processzorok felhasználói, és még sokat kell várni a javításra.

Hirdetés

A Windows 11 tavalyi rajtját követően egy furcsa hiba borzolta a Ryzen-processzorok tulajdonosainak kedélyeit, ami miatt az AMD CPU-i gyengébb teljesítményt nyújtottak az új operációs rendszer alatt.

A bugot viszonylag gyorsan javították, nemrég viszont egy új probléma ütötte fel a fejét, amely ezúttal a Windows 10 mellett kitartó tábornak is gondokat okozhat.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben kezdtek felbukkanni a beszámolók, hogy egyes Windows 10 és Windows 11 felhasználóknál akadoznak az oprendszerek, most pedig az AMD hivatalosan is elismerte, hogy náluk van a hiba.

A cég közleménye szerint a hibát a firmware Trusted Platform Module (fTMP) engedélyezésekor tapasztalhatják az érintettek:

"Az AMD megállapította, hogy bizonyos AMD Ryzen™ rendszerkonfigurációk időnként hosszabb, fTPM-mel kapcsolatos memóriatranzakciókat végezhetnek az alaplapon található SPI flash memóriában ("SPIROM"), ami a tranzakció befejezéséig a rendszer interaktivitásának vagy válaszkészségének átmeneti akadozását okozhatja."

Az AMD azt írja, hogy az érintett felhasználók gondját egy alaplapi sBIOS frissítés oldja majd meg, ám az ehhez szükséges fájlok csak valamikor május elején válnak elérhetővé. Kerülőútként addig is azt javasolják, hogy váltsunk át hardveres TPM (dTPM) chipre, ha az alaplap támogatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.