Hirdetés

Az amerikai kongresszus felrúgná a Facebook, az Amazon, a Google és az Apple monopóliumát



|

Nagy változtatásokat szeretnének látni a tech szektorban. Az Apple és a Google is reagált.

Hirdetés

Az amerikai választások közeledtével a helyi politikai szereplők a tech szektor körmére is ránéznek, és úgy néz ki, hogy igazából senki nem örül őszintén annak, hogy mennyire domináns szerepbe kerültek a legnagyobb óriások, mint az Apple, a Google, a Facebook vagy az Amazon. Az amerikai kongresszus most például azt mondja, hogy ez a négy nagy vállalat élvezi a monopolhelyzetét, éppen ezért drasztikus változtatásokat javasolnak, hogy örökre megváltoztassák ezeket a cégeket. 

Hirdetés

Természetesen az óriásvállalatok tagadják, hogy bármi rosszat tennének, a kongresszus véleményét azonnal bírálta is az Apple és a Google. Pedig a Facebookot a közösségi hálózatok és az online reklám kisajátításával, a Google-t az online keresési reklámok és online keresés túlzott uralmával, az Amazont a külső forgalmazók egybegyűjtésével, az Apple-t pedig az iOS-es appok piacának monopolizálásával vádolják. 

Az Apple azt mondja, egyetlen üzleti kategóriában sincs domináns szerepben - bár az App Store-ból származó bevételei mást mondanak. A 30 százalékos adót pedig azzal védik, hogy mások is ennyit kérnek. A Google elavult és pontatlan vádakra hivatkozott, a trösztellenes törvények szerintük nem a fogyasztókat védenék meg, hanem a riválisokat reklámoznák. 

A kongresszus jelentése szerint szét kellene tördelni ezeket a nagy cégeket, hogy nehezebben vásároljanak fel és tegyenek tönkre rivális cégeket. Azt is el szeretnék érni, hogy azonos mértékben ajánlják a rivális szolgáltatásokat és termékeket, ne a sajátjaikat részesítsék előnyben. A republikánus oldal is egyetértett a vádakkal, bár másképp szervezné újra a dolgokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.