Hirdetés

Az amerikai nyomás ellenére is szárnyal a Huawei



|

Emelkedett a Huawei árbevétele, és 24 százalékkal több okostelefont adott el az idei év első felében, mint egy évvel korábban.

Hirdetés

A Huawei 32,2 milliárd dolláros árbevételt ért el az áprilistól júniusig tartó negyedévben, ami az előző három hónapos időszakhoz viszonyítva 23 százalékos előrelépés. Ez remek eredmény, főleg, ha figyelembe vesszük Amerika és Kína kereskedelmi háborúját. 

Hirdetés

Az év első felében 58,3 milliárd dolláros bevételt szerzett a Huawei, a haszonkulcsa 8,7 százalék volt. Az első hat hónapban összesen 118 millió okostelefont adott el az óriás, ami éves szinten 24 százalékos növekedést jelez. A fogyasztói üzletág bevétele az első félév során 32,1 milliárd dollár volt, vagyis az összes eladás 55 százaléka. 

A Huawei eladásai kisebb meglepetésre még azután is nőttek, hogy Amerikában tiltólistára került. A vezetés tisztában van vele, hogy még mindig vannak nehézségek, ami a növekedést rövid távon visszafoghatja, de alapvetően kitart az eredeti tervei mellett a vállalat. 

Apró érdekesség, hogy a tulajdonosi szerkezete miatt a Huawei nem kötelezett rendszeres és részletes pénzügyi adatok közzétételére, ennek ellenére több információt oszt meg a nyilvánossággal, mint valaha. A Canalys pedig hangsúlyozta, hogy Kínában egyre jobban uralja a piacot a Huawei, éves szinten 31 százalékot lépett előre, és a hazai piac 38 százalékát tartja a kezében, a Xiaomi, az Oppo, a Vivo és az Apple kárára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.