Hirdetés

Az amerikai politikusok elé viszik az 8chan tulajdonosát



|

Az amerikai kongresszus előtt lesz kénytelen igen komoly, tömeggyilkosságokat is érintő kérdésekre választ adni Jim Watkins, miután a 8chant már az alapítója is bezáratná.

Hirdetés

Egyre kényelmetlenebb helyzetbe kerül a 8chan, amelyen az utóbbi időben gombamód szaporodnak a rasszista hangvételű bejegyzések és a szélsőséges nézetek, méghozzá moderálás nélkül. A szélsőséges fórumozók közül ráadásul sokan vannak, akiknek nem csak a szája jár, hanem valódi tömeggyilkosok. A 8chan egyik fórumozója a múlt hétvégén, El Pasóban nyitott tüzet egy bevásárlóközpontban, és több mint húsz embert ölt meg. 

Hirdetés

A 8chan lába alól már elkezdte kihúzni a talajt az eddig együttműködő Cloudflare és a Voxility, most azonban már odáig fajult a helyzet, hogy nem csak a 8chan internetes működése a vitatéma. 

Az amerikai kongresszus most a Nemzetbiztonsági Bizottság előtt akarja kikérdezni a 8chan tulajdonosát, Jim Watkinst, akinek a 8chan tömeggyilkosságokhoz fűződő kapcsolatai miatt is igen súlyos kérdésekre kell majd válaszolni. A texasi lövöldözés elkövetője például a támadás előtt percekkel is bejegyzést tehetett közzé a hatóságok szerint a 8chanen. 

A politikusok tudni akarják, hogy a 8chan milyen módszerekkel próbálja megállítani a szélsőséges tartalmakat és a gyűlöletbeszédeket. Azt sajnos nem tudni, hogy Watkins megjelenik-e az amerikai politikusok előtt, ugyanis a Nemzetbiztonsági Bizottság nem talált érvényes postacímet a 8chan Fülöp-szigeteken élő tulajdonosához. 

Fredrick Brennan, a 8chan alapítója (akinek már semmi köze az oldalhoz, sőt, az egyik nagy bírálója) ugyanakkor azt üzente Watkinsnak, hogy tegyen egy szívességet a világnak, és zárja be az egész oldalt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.