Hirdetés

Az amerikaiak már kérhetnek kártérítést a belassult iPhone-ok miatt



|

A batterygate néven elhíresült iPhone-lassítási botrány károsultjai 500 millió dolláros kártérítési keretből részesülhetnek.

Hirdetés

Több éve húzódik már az úgynevezett batterygate botrány, amelynek lényege, hogy az Apple az utolsó pillanatig titokban tartotta, hogy szándékosan lassítja a régebbi iPhone készülékeket azért, hogy a biztonságos működés garantált legyen. Az akkumulátor öregedése és csökkenő kapacitása miatt ugyanis váratlan lefagyások és újraindulások jelentkeztek az iPhone-okon, ugyanakkor a teljesítmény korlátozásával ezeket tudták mérsékelni. Sokan felháborodtak, amiért az Apple ezt a tudtuk nélkül lépte meg, ezért pert indítottak. 

Hirdetés

Idén márciusban az Apple belement, hogy 500 millió dolláros kártérítési keretből fizessen a károsult amerikai vásárlók számára egy kisebb összeget. Most pedig már jelentkezhetnek is az összegért az érintett amerikai felhasználók. Korábbi információk alapján egy ember 25 dollárt kaphat, ami úgy 8000 forint. Ez az összeg nem igazán kompenzálja persze az esetleges kiadásokat, főleg, ha valaki a probléma miatt új iPhone-t vásárolt. 

A 25 dollárra azok az amerikai vásárlók tarthatnak igényt, akik 2017. december 21. előtt vásároltak iPhone SE, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7 és 7 Plus okostelefont. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.