Hirdetés

Az amerikaiak több mint fele letörölné magát az internetről, ha tehetné



|

Úgy látszik, jó sok embernek lett elege a világhálóból a tengerentúlon.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy az internet a 20. század egyik nagy csodája, ami alaposan megváltoztatta mindennapjainkat.

A világháló elképesztő mértékben könnyítette meg több szempontból is az életünket, ráadásul a technológiai fejlődéseknek hála ma már pofonegyszerű "beszállni az internetbe". Persze sok új, egyebek mellett a személyésig jogokat és azok biztonságát érintő problémákat is magával hozott ez az egész, amelyek az utóbbi években még jobban előtérbe kerültek.

Hirdetés

Így hát valamelyest érthető is, hogy a NordVPN felméréséből az derült ki, hogy az amerikai lakosság 55%-a szimplán letörölné magát az internetről, ha volna ilyesmire lehetősége. A népszerű VPN mögött álló csapat kutatásában a Propeller Insight segédkezett, ami összesen 1002, 18 év feletti fogyasztót faggatott ki az Egyesült Államokban. Az is beszédes, hogy az emberek mivel indokolják a döntésüket.

A válaszadók 47%-a nem bízik az internetben, 46% pedig úgy véli, nincs ok arra, hogy a nevük szerepeljen a világhálón. Egy kicsit kisebb, 42%-os csoport attól tart, hogy hackertámadás áldozata lesz. Érdekesség még, hogy 18% azt kívánja, bárcsak egyáltalán ne lenne internet, és akadt egy 8%-os csapat is, amelynek tagjai állítólagos egyáltalán nem használják az internetet. 10-ből 6 amerikai azt akarja, hogy tűnjenek el a személyes pénzügyi adatai a netről, és egy részük olyan kellemetlen apróságoktól is megszabadulna, mint az előnytelen fényképek, videók vagy a korábbi munkahelyekre vonatkozó adatok.

Sok megkérdezett fizetni is hajlandó lenne azért, hogy névtelenül ténykedhessen a világhálón. 31% simán adna ezért 100 dollárt, 3% pedig nem sajnálná akár az 1000 dollárt sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.