Hirdetés

Az Android 12 a külsős alkalmazásboltokat is szereti majd



|

Könnyebb lesz telepíteni és használni a harmadik féltől származó alkalmazásboltokat az Android 12 alatt.

Hirdetés

Tovább háborognak a fejlesztők az Apple és a Google alkalmazásboltjainak 30 százalékos adója miatt, ám a két platformon nem feltétlen ugyanaz a helyzet. Az iOS-en ugyanis ha egy appot kitilt az Apple, akkor gyakorlatilag eltűnik a felhasználók elől, míg Androidon megjelenhet harmadik féltől származó alkalmazásboltban vagy a fejlesztő saját oldalán.

A Google-t ezért inkább azzal vádolják, hogy háttérbe szorítja a külsős alkalmazásboltokat, hamarosan azonban erre már senki sem panaszkodhat, a cég ugyanis kijelentette: a visszajelzéseket figyelembe véve könnyebbé teszi a harmadik féltől származó alkalmazásboltok telepítését és használatát az Android 12-ben. 

Hirdetés

A Google szerint mindegyik alkalmazásbolt maga dönthet az üzleti modelljéről és a kínált funkciókról, így ha a Google nem is ért egyet egy fejlesztővel, utóbbi még terjesztheti az alkotásait a szabad Androidon. Erre példa az Epic, amely a Fortnite-ot elérhetővé tette máshol, például a Samsung Galaxy App Store-ban. 

Egyelőre kevés részletet ismerni, de a Google szerint az Android 12 ilyen téren sokkal nyitottabb lesz, a fejlesztők visszajelzéseire alapozva eszközölik a változtatásokat, hogy a biztonságot szem előtt tartva más alkalmazásboltok is könnyebben használhatóak legyenek. Az Android 11 addig is rengeteg figyelmeztetést ad ki a felhasználók védelme miatt, ha valaki külsős alkalmazásbolt használatára szánná el magát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.