Hirdetés

Az Android 12 megjelenésével a Google megszünteti az Android Auto appot



|

Az alkalmazás helyett a fejlesztők a Google Assistant speciális módját részesítik előnyben.

Hirdetés

Idén május óta már elérhető az Android 12 béta verziója, amelynek negyedik kiadása augusztus 11-én jelent meg. A Google folyamatosan teszteli az operációs rendszer új funkcióit és lehetőségeit, ezúttal pedig a vezetéshez használt asszisztens applikációk rendszerén változtatnak a fejlesztők.

Az újítás célja, hogy az Android 12 hivatalos megjelenésétől kezdve már nem kell használni az Android Auto alkalmazást, mivel annak funkcióit teljes mértékben beépítik a Google Assistant applikációba.

Hirdetés

A Google hivatalos közleménye alapján minden Android Auto felhasználó a Google Assistant driving mode-jában fogja elérni a lehetőségeket, és az Android 12 megjelenésével a felhasználókat automatikusan átállítják erre az alkalmazásra. További részleteket egyelőre nem árultak el a fejlesztők, de azt hozzátették, hogy a kompatibilis autókban nem fog változni az Android Auto használata.

Az XDA Developers beszámolói alapján a telefonos felhasználók már kapnak olyan üzenetet, miszerint az app csak autókban elérhető, és a rendszer javasolja a Google Assistant használatát. 

A Google egyébként már nagyjából két éve tervezi a Google Assistant driving mode bevezetését, de csak tavaly év végén sikerült kiadni az alkalmazást Androidra. A jelek szerint az Android 12 fejlesztésével előtérbe került az Assistant kompatibilitása, és a jövőben jelentősen könnyebb lesz használni a beépített alkalmazást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.