Hirdetés

Az Android 13 akár két szolgáltatót is kezelhet egyetlen eSIM-mel



|

Egy igazán kényelmes megoldást tartogathat az operációs rendszer új verziója.

Hirdetés

Ha minden a várakozások szerint alakul, a Google leghamarabb augusztus környékén állhat elő az Android következő verziójával, a Tiramisu kódnéven érkező Android 13-mal. A fejlesztők számára már február óta kipróbálható szoftverről a cég májusi I/O konferenciáján tudhatunk meg többet, addig viszont maradnak a találgatások.

Most egy egész izgalmas felvetés kapott szárnyra, mely szerint az Android 13-ban akár két profilt is csatlakoztathatunk majd ugyanahhoz az elektronikus SIM-kártyához, vagyis eSIM-hez.

Hirdetés

A pletyka forrása Mishaal Rahman, az Esper fejlesztői platform vezető technikai szerkesztője. A szakértő az Esper blogján írt arról, hogy már az Android Open Source Project leírásában és az Android fejlesztői weboldalán is felbukkantak utalások a Google erre szolgáló megoldására, a MEP-re (Multiple Enabled Profiles), ezért jó esély van rá, hogy az Android 13-ban debütálhat a több SIM-profilt támogató technológia.

A MEP-et még 2020-ban szabadalmaztatta a keresőóriás, előnye pedig, hogy egyetlen fizikai interfészt oszt el különböző digitális (logikai) kapcsolatok között, szemben a fizikai SIM-kártyákkal, amelyek minden kártya esetében külön kapcsolatot igényelnek. A MEP-pel az is megoldható, hogy két szolgáltatóhoz csatlakozzunk, bármiféle fizikai kártya nélkül.

Ez pedig nem csak kényelmi szempontból kedvező, de a telefonok gyártását is leegyszerűsíti, valamint több helyet hagy a készülékházban az olyan alkatrészeknek, mint az akkumulátor vagy a processzor. Rahman úgy tudja, hogy a Google már tesztelte is a technológiát egy "meg nem nevezett" Pixel-készülékben. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a MEP Android 13-as bevezetése csak találgatás, amíg maga a Google meg nem erősíti. A CNET ugyan rákérdezett a hírre a vállalatnál, de cikkünk írásáig nem kaptak választ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.