Hirdetés

Az Android 14 teljesíti a felhasználók egy régi kívánságát



|

A Google megerősítette, hogy végrehajtottak egy fontos változást az operációs rendszerben.

Hirdetés

A tavaly elrajtolt Android 13 inkább a motorháztető alatti csiszolásra fókuszált, így egy alapvetően jól sikerült, de kevésbé izgalmas fejezettel bővítette a nyílt forráskódú platform 2008-ban indult történetét.

Ebből kifolyólag most nagy várakozás övezi az ősszel érkező Android 14-et, amely ismét az újdonságokra helyezheti a hangsúlyt, és a jelek szerint egy olyan igényre is választ ad, amit már régen megfogalmaztak a felhasználók.

Hirdetés

Elsőként a 9to5Google írta meg, hogy az Android 14 végre kettéválaszthatja a csengőhang és az értesítések hangerejének állítására szolgáló csúszkákat. Ez bizonyos gyártók (pl. Samsung) Android-variánsaiban már eddig is így volt, a "gyári" rendszer viszont nem ezt az utat követte.

A Google az Android hibáinak levadászására szolgáló Android Issue Trackeren erősítette meg a változtatást. Egy felhasználó itt még 2021 decemberében tett közzé egy kérést a csúszkák elkülönítésére, egy fejlesztő pedig nemrég "javított"-ra állította a probléma állapotát, és egy kommentárban is leírta, hogy az Android egy későbbi verziója el fogja hozni a megoldást.

Potenciális jelöltként így a júniusban érkező utolsó nagy Android 13-frissítés, az Android 13 QPR3 (Quarterly Platform Release) stabil verziója, vagy az Android 14 juthat eszünkbe, de valószínűleg az utóbbi lesz a befutó, mivel a szivárogtató Mishaal Rahman már a márciusi Android 14 Developer Preview 2-ben, vagyis az operációs rendszer előnézeti változatában is kiszúrta az elkülönített hangerő-állítást.

Rahman szerint egyébként maga a funkció már az Android 13 QPR2-ben is ott lapult, ám az eredeti formájában csak egy fejlesztői paranccsal lehetett engedélyezni. A szivárogtató azt is elárulta, hogy hiába a szétválasztás, a telefon lenémítása a csengőhang és az értesítések hangerejét is lenullázza.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.