Hirdetés

Az Android 8.1 kiüti az inaktív appok gyorsítótárát



|

Ha kevés a hely az okostelefonon, az Oreo legújabb verziója ügyes trükköt vet be.

Hirdetés

Bár az androidos okostelefonok tárhelye egyre nagyobb lett az évek során, azért még mindig könnyű kifutni a szabad helyből, főleg 4K-s tartalmakkal. Az Android 8.1 azonban olyan funkcióval újít, ami segít, még ha csak kis mértékben is. 

Hirdetés

Az Android 8.1 képes lesz rá, hogy ha a készülék tárhelye kifogyóban van, akkor automatikusan helyet szabadítson fel bizonyos appokon keresztül. 

A funkció alapvetően úgy működik, hogy az inaktívként megjelölt appok méretét csökkenti le. Ha egy appot nem használunk meghatározott napon keresztül, akkor a rendszer azt inaktívnak minősíti. Ezután tárhelyet szabadít fel, méghozzá az app gyorsítótárának törlésével. 

Ez persze azt jelenti, hogy a legközelebbi futtatáskor az appot újra kell optimalizálni. Ha pedig minden appot rendszeresen használunk, a funkció nem takarít meg tárhelyet. Adott esetben azonban számíthat, főleg, ha nincs microSD-foglalat a készülékben. 

Sajnos ez a funkció csak az Android 8.1-gyel jelenik meg, tehát igen sok időbe telik, mire eljut a tömegekhez. Sok piacon lévő eszköz pedig valószínűleg sosem frissül Android 8.1-re. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.