Hirdetés

Az Android 9 Pie alapból automatikusan kapcsolgatja a WiFi-t



|

Az Oreóban érkezett meg a funkció, ami képes automatikusan bekapcsolni a WiFi-t. Az Android 9 Pie ezt alapértelmezetten aktiválja.

Hirdetés

Az Android Oreo egyik hasznos újdonsága volt az a funkció, amely automatikusan képes bekapcsolni a WiFi-t, ha a készülék minőségi, korábban már használt vezeték nélküli hálózat közelébe ér. A felhasználók maguk dönthetik el, hogy ezt bekapcsolják-e. 

Hirdetés

A funkció használatával elméletileg emelkedhet a készülék üzemideje, főleg olyan területeken, ahol sok gyenge minőségű vezeték nélküli hálózat igyekszik felhívni magára az eszköz figyelmét. 

Sajnos nem minden androidos okostelefon kapta meg ezt a funkciót, ugyanis a gyártók maguk dönthették el, hogy engedélyezik-e ennek használatát. Akinél elérhető, az a WiFi beállításainál találja meg. 

A dolgok változnak majd az Android 9 Pie rendszerrel. A gyárilag ezzel érkező okostelefonokon, illetve az erre frissülő készülékeken már alapértelmezetten aktív lesz ez a funkció. Remélhetőleg érezhető javulást eredményez majd az üzemidőben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.