Hirdetés

Az Android egyik legjobb funkciójával oldja meg a készülékfeloldási bajokat az Apple



|

A maszkos időszakban bajosabb az iPhone készülékek feloldása, de az Android egyik régi funkciója segíthet az Apple felhasználóin.

Hirdetés

Aki az utóbbi években megjelent iPhone készüléket használ, az valószínűleg észrevette mostanra, hogy a maszkos időszakban elég nehéz a mobil feloldása, mert a Face ID nem működik. Az Apple az iOS 13.5-ben igyekezett részbeni megoldást kínálni azzal, hogy nem kell megvárni a többszöri próbálkozást a jelkódbeírást segítő képernyő megjelenéséig, ez utóbbit alulról egyből fel lehet húzni. Ez azonban még mindig nem ideális megoldás. 

Hirdetés

Az androidos mobilokon persze az arcfelismerés ugyanúgy problémás, de Android alatt van egy Smart Lock funkció, egészen a Lollipop verzió óta. Ezzel pedig bizonyos kritériumok teljesülése mellett nem zárolja a mobilt a rendszer: például ha a zsebünkben, közelünkben van, megbízható földrajzi helyen tartózkodunk vagy éppen megbízható eszközt párosítottunk Bluetooth-on. 

A pletykák szerint ez a funkció nagyszerű újítás lehet az iOS 14-ben is (még akkor is, ha például csak az AirPods fülesekkel és az Apple Watch okosórával működne), és az érzékezését valószínűsíti, hogy Macen egy ideje már létezik ilyen Auto Unlock funkció, amivel egy Apple Watch azonnal feloldja a Macet, még alvásból is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.