Hirdetés

Az Android kiütötte a Windowst



|

Az idők során először most már androidos eszközökről internetezünk a legtöbbet.

Hirdetés

Egykor az internethez még csak személyi számítógépeken keresztül fértünk hozzá. És nem is volt olyan régen, hogy ha böngészni akartunk, akkor egy windowsos PC elé ültünk le. 

Hirdetés

Az idő múlásával a helyzet változott, és a StatCounter adatai alapján az idők során most először már többet internetezünk Android operációs rendszert futtató eszközökről, mint windowsos eszközökről. 

Márciusban a teljes webes forgalom 39,93 százalékát generálták androidos készülékek, míg a Windowsnak 37,91 százalék jutott. A Windows az effajta statisztikákban most először került le a trónról. 

2012-ben ez az arány még merőben más volt, az Android a webes forgalom csupán 2,2 százalékát adta. 

Természetesen a számok az összes platformra vonatkoznak. Ha kizárólag az asztali webes forgalmat nézzük, a Windows még mindig 84 százalékkal vezet. 

A mostani mindenesetre nagy mérföldkő a technológiában, amire Aodhan Cullen, a StatCounter ügyvezetője is felhívta a figyelmet. Ez jelenti a végét egy olyan elsőségnek, amely az 1980-as évek óta a Microsoft nevéhez fűződött. A trónfosztó Android ezt az eredményt úgy érte el, hogy 5 éve még csak 2,4 százalékon állt. Cullen hozzátette mindehhez azt is, hogy a Windows megnyerte az asztali háborút, de a csatatér továbbállt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.