Hirdetés

Az Android P-ben körbeölelheti a szenzorsávot a Chrome



|

Csak idő kérdése, és Androidon is felkészülnek az appok a képernyőbe belógó érzékelőszigetre.

Hirdetés

Az Apple iPhone X készülékére már számos olyan app érhető el, amely kiválóan öleli körbe a készülék kijelzőjébe belógó szenzorsávot. Mivel az androidos gyártók is követik az Apple-t, az Android P pedig már gyárilag támogatja a képernyőben lévő érzékelőszigetet, ezért elkerülhetetlen, hogy idővel az androidos appok is felkészüljenek a szenzorsávokra. 

Hirdetés

Először a Google appjai alkalmazkodnak majd, erre utal a Chromium böngésző kapcsán felbukkant DisplayCutoutAPI is. A gyakorlatban arról van szó, hogy a mobilos Chrome úgy frissül, hogy az androidos szenzorsávokat is körbeölelje. 

Az LG, a Huawei, a OnePlus, az Oppo és sok más gyártó is a szenzorsávra szavazott, amelynek hála az előlapot nagyobb arányban boríthatja kijelző. A bravúr ellenére még az iPhone X is csak 82,35 százalékos arányt ért el; miközben a Galaxy S9-nél ez a mutató 84,36 százalékos, és nem lóg semmilyen zavaró elem a képernyőbe. 

Angolul csak úgy emlegetik a szenzorsávot és a mellette lévő füleket, hogy "The Notch and the Horns", ami ilyen formában akár egy brit kocsma is lehetne a hangzásából adódóan. A jövőben azonban sokkal hasznosabbak lehetnek ezek a fülek annál, hogy csak az akku töltöttségét és a jelerősséget mutassák. 

Hogyan aknázza ki a plusz helyet a Chrome? Mikor? Talán a közelgő Google I/O választ ad majd a kérdésekre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.