Hirdetés

Az Android P-t elvileg hamarabb kapjuk meg



|

A Project Treble mellett mindez a Qualcomm optimalizációjának lesz köszönhető.

Hirdetés

Nemrég beszámoltunk róla, hogy milyen menetrend szerint válnak majd elérhetővé az Android P bétái, illetve mikor jelenik meg az új Android végleges verziója. Azt is tudjuk, hogy milyen készülékekre telepíthető jelenleg a béta - ezt szintén megtaláljátok az előző cikkünkben. 

Hirdetés

Bár az tiszta sor, hogy mikor jön az Android P, az már egy másik kérdés, hogy a gyártók mikor tudják ténylegesen elérhetővé tenni az egyes konkrét modellekre. Az ígéretek idén sem hiányoznak: állítólag hamarabb, mint eddig bármikor. 

Ez többek között annak köszönhető, hogy a Qualcomm már optimalizálta a Snapdragon chipeket az Android P-hez. A Snapdragon 845, Snapdragon 660 és Snapdragon 636 lapkák felkészültek az új rendszerre, és a Qualcomm korai hozzáférést kapott az új Androidhoz. Mindennek hála minden adott ahhoz, hogy a gyártók hamarabb tegyék közzé a frissítéseket. 

Az androidos rendszerfrissítésekkel egészen az Android 2.1 óta probléma van, a platform nagyon töredezett. A legutóbbi, április 16-i adatok alapján az összes androidos készülék mindössze 4,6 százalékán fut az aktuális Oreo rendszer. 

Talán a Project Treble végre beérik, és a Qualcomm közreműködésével a jövőben tényleg hamarabb futnak majd be az új verziók. Ez elméletben nagyon jól hangzik. Az elmúlt időszakban a Google, a Samsung, az LG, az HTC és a Motorola közül mindenesetre egyedül a Google tudta hamarabb kiadni a frissítéseket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.