Hirdetés

Az Android pont olyan biztonságos, mint a riválisa



|

Ezt maga a Google biztonsági főnöke, az Android biztonságáért felelős David Kleidermacher jelentette ki.

Hirdetés

Tavaly május óta David Kleidermacher a Google biztonsági főnöke, és így ő felel az Android, a Google Play és a Chrome OS biztonságáért is. A Google éves biztonsági jelentésében Kleidermacher azt állítja, hogy az Android éppen olyan biztonságos, mint a riválisa. Értelemszerűen itt az iOS-re gondolt. 

Hirdetés

A friss jelentés szerint az Android biztonsága rengeteget javult 2017-ben, a Google védelmi megoldásai közül sok piacvezető. A Google külön kitért rá, hogy mindezt a külső, harmadik felektől származó adatok is igazolják. 

Természetesen mindegyik androidos okostelefonra igaz, hogy csak tudatos használat mellett van biztonságban a rendszer és a felhasználója. A Google szerint kilencszer kisebb az esélye annak, hogy káros alkalmazás kerül az eszközre, ha a felhasználó kizárólag a Google Play Áruházból tölt le appokat. 

A Google Play-szolgáltatásokat futtató androidos eszközöket ráadásul a Google Play Protect is védi, ami automatikusan képes kártékony alkalmazások után kutatni a készüléken, az appokon belül és az adatokban. Ez a technológia egyébként segít az elveszett készülékek felkutatásában, megvéd a kártékony weboldalaktól, és érzékeli, valamint törli az esetlegesen kártékony programokat. 

A Google szerint 2016-ban 0,04 százalék volt az esélye annak, hogy valaki esetlegesen kártékony appot tölt le a Play Áruházból. Ez az arány 2017-ben 0,02 százalékra csökkent. A Google Play Protect tavaly 39 millió kártékonynak nevezhető appot törölt nagyjából 1 millió készülékről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.