Hirdetés

Az Android Q-val már nem kapcsol ki automatikusan a mobilod WiFi-je



|

Az appok többé nem kapcsolgathatják a WiFi-t, ebben az esetben pedig a Tasker sem lesz tovább használható a jelenlegi formájában.

Hirdetés

Az Android fejlesztői oldala szerint az Android Q rendszeren futtatott appok nem kapcsolhatják be vagy ki a WiFi-t. A Google azt ajánlja a fejlesztőknek, hogy a jövőben úgy tegyék lehetővé ezeket a műveleteket a felhasználók számára, hogy az alkalmazásaikon belül jelenítik meg a rendszerbeállításokat (ami újdonság az Android Q-ban). 

Hirdetés

A probléma az ezzel az új funkcióval, hogy az Android Q felhasználói többé nem használhatnak olyan appokat a WiFi feltételhez kötött bekapcsolásához vagy kikapcsolásához, mint a Tasker. Pedig ez képes rá, hogy bekapcsolja a WiFi-t, amikor hazaérünk, illetve kikapcsolja azt, amikor elmegyünk otthonról. Az Android Q-val a készülék WiFi-je már nem kapcsol be vagy ki automatikusan.

A Tasker megalkotója bevallotta, hogy az Android Q újítása nagyon negatívan érinti majd a Taskert. Reméli viszont, hogy mivel még csak az első bétánál tartunk, ezért a visszajelzések hatására meggondolja magát a Google, és feloldja a korlátozást. 

Ezzel párhuzamosan a WiFi már szöveges parancsokkal sem lesz ki- és bekapcsolható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.