Hirdetés

Az androidos Google alkalmazások újdonságai közül többet Magyarországon is használhatunk



|

A Fotóktól kezdve az asszisztensen át egészen a billentyűzetig egy csomó androidos alkalmazásába hoz új funkciókat a Google.

Hirdetés

Ugyan vannak, akik már az Android 13-at tartogató jövőbe is betekintést kaptak, a legtöbb (nem iOS-t használó) okostelefon-felhasználónak az idei év még az új készülékeken is bőven az operációs rendszer 12-es változatáról fog szólni. A Google pedig nemcsak az ő életüket, hanem a régebbi változatoknál leragadt mobiltulajdonosokét is megkönnyíti a különböző alkalmazásaiba érkező új funkciókkal. Ezek közül többet egy blogposztban lepleztek le. A bejegyzésben felelevenítették üzenetküldő új feature-ét, amivel az iPhone-os felhasználókhoz kerülhetnek még közelebb az androidos készülékek birtokosai, de ezen kívül is akadt friss hír.

A Messages appon belül például elkülöníthetjük majd privát és munkahelyi üzeneteinket, az egyszer használatos jelszavakat tartalmazó SMS-eket felismeri és 24 óra után törli a rendszer, felhívja a figyelmünket, ha nem válaszolunk egy-egy üzenetre, és emlékeztetőket küld a barátaink születésnapján, hogy köszöntsük fel őket. Az üzenetírást pedig a Google saját androidos billentyűzete, a Gboard frissítése is könnyebbé teheti, ami a nyelvtani hibák kijavítására összpontosít - igaz, arra nem tér ki a bejegyzés, hogy ez a funkció csak az angol nyelvvel működik-e.

Hirdetés

A hallássérülteket segítő Live Transcribe alkalmazás hamarosan offline is működni fog, így internetkapcsolat nélkül is képes lesz az élő szót írott szöveggé alakítani, az egészséges mobilhasználatunkat pedig egy widgettel segíti a Google, amin nyomon követhetjük, mennyit töltöttünk a három legtöbbet nyúzott alkalmazásunkkal aznap. A Google Fotókon belül eddig csak korlátozottan (One-előfizetőknek és Pixel-tulajdonosoknak) elérhető Portrait Blur funkciót kiterjesztik az Adnroid alkalmazásra, és korábbi, a feature megjelenését megelőzően készült fotókon is használhatjuk majd, sőt emberek mellett állatokról, növényekről és sok másról készült képeken is bevethetjük.

A szórakozást a Google Tv új, Highlights funkciója segíti majd, amiben az általunk kedvelt filmekkel és sorozatokkal kapcsolatos híreket, kritikákat és egyéb tartalmakat találjuk. A kényelmünket pedig a Google asszisztensének új funkciója fokozza, talán majd egyszer a távoli jövőben. A legújabb frissítés ugyanis azt teszi lehetővé, hogy hangvezérléssel fizessünk a parkolásért azokon a helyeken, ahol a Google Térkép is engedélyezi ezt, ami már négyszáznál is több amerikai városra igaz, de itthon nem valószínű, hogy belátható időn belül élesedik. Végül, de nem utolsósorban az iOS-féle Airdropot imitáló Nearby Share alkalmazás bővül olyan opcióval, amivel egy helyett több felhasználóval oszthatunk meg fájlokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.