Hirdetés

Az androidos gyártók közül elsőként újíthat 3D-s arcfelismeréssel a Xiaomi



|

A Face ID riválisa már az ebben a hónapban debütáló Xiaomi Mi 7 okostelefonban benne lehet.

Hirdetés

Egy ideje már pletykálnak arról a modulról, ami a Xiaomi jövőbeli okostelefonjaiban teszi majd lehetővé a 3D-s arcfelismerést. Erről került elő nem is olyan régen egy új, renderelt kép. 

Hirdetés

A jelentések szerint a Xiaomi lesz az első androidos gyártó, amely 3D-s arcfelismeréssel újít, és így egyben riválist állít az Apple iPhone X készülékén működő Face ID rendszernek (az alsó képen) is. A Xiaomi megoldása már az ebben a hónapban debütáló Xiaomi Mi 7 okostelefonban helyet kaphat. 

A kijelzőbe belógó szenzorsávban különböző hardverelemek kapnak majd helyet. A bal szélen elvileg egy nagy infravörös kamera lesz, ami kevés fény mellett segíti az arcfelismerést. Ezt egy normál szelfikamera egészíti ki, amit a hangszóró, majd feltételezhetően a mikrofon követ. A két utolsó elemmel kapcsolatban senkinek sincs biztos tippje, de elvileg egy pontprojektor az utolsó előtti darab. Az utolsó komponensről nem tudni, hogy micsoda, ugyanis közelségérzékelőnek túl nagy, második szelfikamerának pedig túl kicsi. 

A Xiaomi legközelebbi rendezvénye május 23-án esedékes, így akár napokon belül megláthatjuk az Apple Face ID riválisát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.