Hirdetés

Az androidos Instagram is elsötétül



|

Az androidos Instagram mellett a Google Play Áruház is a mostanában oly divatos sötét móddal újít.

Hirdetés

Rég tudjuk, hogy 2019 egyik slágertémája a sötét mód. Az ilyen beállítás mellett az appok és kezelőfelületek nem égetik ki a szemeinket (főleg este, kevés fény mellett), valamint az OLED-kijelzős mobilok üzemidejével is jobban segítenek takarékoskodni, a teljesen fekete pixeleknél ugyanis energiát takaríthatnak meg a panelek. 

Hirdetés

A jó hír az, hogy mivel az Android 10 rendszerszinten támogatja a sötét módot, ezért lassan minden nagyobb fejlesztő támogatni kezdi a sötét témákat. Most az Instagram androidos bétája kapott sötét módot, és a funkció elvileg Android 9.0 mellett is működőképes. 

A bétát használók egy részénél már ott a kapcsoló a sötét módhoz, illetve aki már Android 10-et használ, annál a rendszerszintű sötét mód is aktiválja az app sötét témáját. Kompatibilis továbbá az Instagram újítása a Samsung One UI kezelőfelületével is, már Android 9 Pie alatt is. Apróbb hibák azért még akadnak, ezeket remélhetőleg hamarosan javítják. 

Emellett sötét módot kapott mostanában az androidos OneDrive és Edge böngésző, valamint a Google Play Áruház sötét verziója is elkezdett felbukkanni a felhasználóknál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.