Hirdetés

Az Androidos telefonok majdnem negyedén a 11 fut, mégsem ez a legelterjedtebb verzió



|

Rengeteg eszközön fut az előző verzió, de még mindig van egy régebbi kiadás, amit többen használnak.

Hirdetés

Egyre több eszközre elérhető a nemrég megjelent Android 12-es verzió, ez azonban közel sem jelent azt, hogy mindenki eszetlenül frissíteni kezdi a telefonját.

A Google operációs rendszereinek valamelyik kiadását futtató mobiloknál amúgy is árnyaltabb a dolog mint az iOS-es eszközök esetén, itt ugyanis jellemzően rövidebb ideig támogatottak a mobilok, így kevesebb, még használatban lévő eszközön ugrik fel az új rendszerre való frissítés lehetősége.

Hirdetés

A Google 2018 végén abbahagyta az operációs rendszerére vonatkozó statisztikák havi jelentését, azonban időről-időre még mindig kihoznak 1-2 számadatot, amiből tájékozódhatunk például arról, hogy melyik Android főverzió a legtöbb felhasználó által használt.

Általában kijelenthető, hogy jó, ha a felhasználók hajlandóak a frissítésre, akkor ugyanis bíznak a szoftver fejlesztőjében, ezáltal pedig több funkcióra, gördülékenyebb használatra és további előnyökre tehetnek szert. Ezért is szerencsés, hogy a legutóbbi két főverzió együtt összesen a tulajdonosok eszközeinek több mint 50%-án fut.

A 2020. szeptember 8-án elrajtolt Android 11 az eszközök 24,2%-án van napi használatban, mégsem ez a legnépszerűbb, hiszen elődje, az Android 10 a felhasználók 26,5%-nál teljesít még mindig napi szolgálatot.

Érdekesség, hogy jóval korábbi rendszerek is a mai napig aktívak, így például a Nougat 6,3%-on, a Lollipop 3,9%-on áll, de még a 4-es főverziót is használja az eszközök 0,6%-a. A Google egyébként azért adja ki ezeket a számokat, hogy ezzel is segítsék az alkalmazásfejlesztőket, ebből ugyanis jól látszik, hogy mire igen, és mire nem érdemes már optimalizálni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.