Hirdetés

Az androidosok hűségesebbek, mint az iPhone-osok



|

Egy tanulmány szerint az androidos okostelefonok tulajdonosai valójában lojálisabbak, mint az iOS-es tábor felhasználói.

Hirdetés

Egy friss tanulmányból kiderült, hogy az androidos okostelefonok felhasználói nagyon hűségesek, és nem igazán váltanak át iPhone készülékekre. Az androidos tábor 91 százalékban marad a platformjánál, miközben az iOS-es felhasználóknak csak a 86 százaléka választ megint iPhone-t. A felmérés az amerikai fogyasztókat vizsgálta, a 2017-es vásárlásokra vonatkozóan. 

Hirdetés

A Consumer Intelligence Research Partners elemzőinek megállapítása szerint nem teljesen igaz az, amit az Apple szokott kommunikálni a páratlan márkahűségről. 2014-ben és 2015-ben ugyanis ez a hűség akkorát ugrott az androidos táborban, hogy lekörözte az iOS-t. Később tovább emelkedett, és most 91 százalékon áll.

Az iOS-es tábor lojalitási mutatója 2014-ben jelentős mértékben visszaesett, és csak lassan kezdett felzárkózni. 

A szakértők szerint most, hogy kétszereplős lett a mobilrendszerek világa, az emberek választanak egyet, aztán megtanulják használni, appokat és tárhelyet vesznek, majd a platformon maradnak. Az Apple-nek és a Google-nek emiatt azt kell kitalálnia, hogy miket adhat el a hűséges felhasználói táborának. 

A szolgáltatásokra és a kiegészítőkre egyébként az Apple már nagyban koncentrál, amit remekül jelez az Apple Music, az Apple Pay, az App Store, valamint az Apple Watch, az AirPods, sőt, a HomePod sikere is. 

Ellentmondásos dolog, de igaz: hiába lojálisabbak az androidosok, mivel sokkal többen vannak, ezért valójában több ember vált iOS-re Androidról, mint amennyi Androidra iOS-ről. Ez részben arra is utal, hogy a csúcskategóriában az iPhone továbbra is nagyon előkelő helyen van - mindezt pedig az állandó rekordokat jelentő eladási adatok és nyereségek is bizonyítják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.